La recepta que us presentem avui és una proposta ideal per quan comença a fer calor. No té cap mena de dificultat, de fet, no deixa de ser una proposta senzilla, de les de tota la vida però amb un toc diferent.
L’ ingredient principal del plat és el tomàquet. Com sabeu en el mercat hi podeu trobar una gran varietat de tomàquets, qualsevol d’ ells que sigui d’amanir us servirà per fer la recepta.
Ingredients per a 1 o 2 racions:
– 1 tomàquet gros, hem optat per un tomàquet «cor de bou»
– 1 mozzarella
– 1 ceba gran (o 2 petites)
– Orenga
– Oli d’oliva
– Sal
Temps estimat: 15-20 minuts
Elaboració:
El primer pas serà daurar la ceba. Començarem pelant i tallant les cebes a làmines ben fines.
Agafarem una paella, hi afegirem una mica d’oli, la ceba laminada i ho salarem bé. És important deixar que la ceba es cogui a foc lent, per tal de què no es cremi.
Mentre esperem que la ceba es cogui, agafarem la mozzarella i la tallarem a rodanxes, sense que siguin els talls molt prims. La reservarem.
També netejarem el tomàquet i el tallarem a rodanxes.
Un cop tenim la ceba cuita, començarem a preparar el plat.
Col·locarem les rodanxes de tomàquet com a base del plat. Salem i amanim amb oli d’oliva.
Tot seguit, repartim la ceba cuita a sobre de cada una de les rodanxes de tomàquet.
Un cop col·locada la ceba, hi afegirem un tall de mozzarella a sobre.
Ho amanim novament amb oli i empolvorarem amb orenga de manera generosa.
Ja tenim l’entrant llest per servir.
Bon profit!