Tomàquet amanit

La recepta que us presentem avui és una proposta ideal per quan comença a fer calor. No té cap mena de dificultat, de fet, no deixa de ser una proposta senzilla, de les de tota la vida però amb un toc diferent.

L’ ingredient principal del plat és el tomàquet. Com sabeu en el mercat hi podeu trobar una gran varietat de tomàquets, qualsevol d’ ells que sigui d’amanir us servirà per fer la recepta.

Ingredients per a 1 o 2 racions:

– 1 tomàquet gros, hem optat per un tomàquet «cor de bou»
– 1 mozzarella
– 1 ceba gran (o 2 petites)
– Orenga
– Oli d’oliva
– Sal

20160628_134242

Temps estimat: 15-20 minuts

Elaboració:

El primer pas serà daurar la ceba. Començarem pelant i tallant les cebes a làmines ben fines.

20160628_135230

Agafarem una paella, hi afegirem una mica d’oli, la ceba laminada i ho salarem bé. És important deixar que la ceba es cogui a foc lent, per tal de què no es cremi.

20160628_135436 (1)

Mentre esperem que la ceba es cogui, agafarem la mozzarella i la tallarem a rodanxes, sense que siguin els talls molt prims. La reservarem.

20160628_140551

També netejarem el tomàquet i el tallarem a rodanxes.

20160628_140015Un cop tenim la ceba cuita, començarem a preparar el plat.

20160628_140653

Col·locarem les rodanxes de tomàquet com a base del plat. Salem i amanim amb oli d’oliva.

20160628_140151

20160628_140203

Tot seguit, repartim la ceba cuita a sobre de cada una de les rodanxes de tomàquet.

20160628_140841

Un cop col·locada la ceba, hi afegirem un tall de mozzarella a sobre.

20160628_141050

Ho amanim novament amb oli i empolvorarem amb orenga de manera generosa.

20160628_141252

Ja tenim l’entrant llest per servir.

20160628_141309

20160628_141329

20160628_141334

20160628_141349(0)

Bon profit!

Deja un comentario